петак, 30. јун 2017.

8 saveta koji će vam pomoći da sačuvate vidHoćete da sačuvate vaš vid. Prdržavajte se ovih saveta:
1. Ukoliko koristite kompjuter uvedite pravilo 20-20-20, koje ćete primenjivati svaki dan. Na svakih 20 minuta sklonite pogled sa ekrana i 20 sekundi gledajte 20 m dalje.
2. Uvek nosite naočare za sunce. Ukoliko imate dioptriju tu su zatamnjena stakla. 
3. Jedite što više voća i povrća. To će pomoći da sačivate vaše oči.
4. Obratite pažnju na bilo kakav bol u očima. Hladan oblog će vam pomoći protiv crvenila i svraba u očima. Osećaj peckanja u očima, nestaće posle ispiranja očiju mlakom vodom ili fiziološkim rastvorom. Ukoliko peckanje ne prestane, obavezno se obratite lekaru.
5. Vodite računa da neke druge bolesti mogu izazvati probleme sa očima. Na primer, visok krvni pritisak i dijabetes, mogu smanjiti dotok krvi u oko. Poremećaji imunog sistema, bolesti pluća i tireoidne žlezde, mogu izazvati bol u očima. Povećava se i rizik od dobijanja multiple skleroze, tumora i vaskularnih aneurizama.
6. Ne koristite šminku ili sredstva za negu, kojima je istekao rok trajanja. Ukoliko koristite takva sredstva, povećavate rizik od infekcije.
7. Ne zaboravite da jednom godišnje posetite oftamologa. Većina bolesti može biti sprečena ili uspešno lečena, ako se na vreme otkrije.
8. Ako pušite, prestanite. Pušenje povećava rizik od katarakte i smanjuje vlažnost sluzokože oka. 


Trimegavitals, lutein i zeaksantin
I ne zaboravite na preventivu. Neprestano dejstvo zračenja, stresovi, neizbalansirana ishrana i pušenje doprinose uništavanju zaštitnog slojašto vremenom može dovesti do trajnog  narušavanja vida! Zbog toga je važno da u organizam dospevaju materije, koje obnavljaju i učvršćuju taj sloj: pigmenti grupe karotenoida, među kojima posebno mesto zauzimaju zeaksantin i lutein. Dokazano je da regularan unos zeaksantina i luteina smanjuje rizik od makularne degeneracije za skoro 10% . Dodatak ishrani s uljem zlolesine, luteinom, zeaksantinom i vitaminom E - Trimegavitalis, je kompleks koji sadrži visoku koncentraciju prirodnih pigmenata-svetlosnih filtera luteina i zeaksantina i posebno je dobar za one koji mnogo vremena provode pored monitora kompjutera i ostalih elektronskih uređaja.
Sinhrovital VII
Hronobioliški kompleks Sinhrovital VII sadrži antocijane borovnice i šipka, selen (antioksidans koji pomaže da zaštitimo ćelije od oksidativnog stresa) i  vitamin C (doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema)